Care este rolul colagenului în sănătatea unghiilor?

0
719

Care este cel mai potrivit tip de colagen pentru unghii?

Unghiile netede și lungi, dublate de un păr bine întreținut și o piele hidratată sunt un bun indicator al stării de sănătate generale. Unghiile îngrijite cu ajutorul unor instrumente de profesionale fac o femeie de două ori mai atractivă. Sănătatea unghiilor este esențială pentru frumusețea generală a unei femei.

Cum puteți avea unghii puternice și frumoase în mod natural? Colagenul este substanța care face unghiile în mod natural puternice și sănătoase.

Acesta vă poate transforma radical unghiile – de la unele slabe și fragile la puternice și ascuțite.

Ce este colagenul?

Colagenul este un tip de proteină care ajută la îmbunătățirea sănătății pielii și a unghiilor. Există diferite tipuri de colagen, fiecare cu propriul scop specific. Colagenul se regăsește în diverse părți ale corpului și este al doilea cel mai prezent element după apă.

Care sunt principalele tipuri de colagen care pot crește rezistența unghiilor?

Diverse tipuri de colagenul au proteine ​​diferite, care servesc unor scopuri specifice în organism. Colagenul de tipul 1 și 3 poate fi administrat împreună. Acesta este colagenul responsabil pentru creșterea și întreținerea unghiilor. Cartilajul de tip colagen 2, pe de altă parte, trebuie luat separat de colagenul 1 și 3, pentru a asigura absorbția adecvată a acestuia. Colagenul 2 este responsabil pentru funcția din genunchi și articulații.

Aminoacizii și colagenul

Există peste 19 aminoacizi prezenți în colagenul tip 1 și 3. Fiecare aminoacid este esențial pentru funcționarea și întreținerea organismului. Un procent foarte mare din colagenul din organism este colagenul de tip 1 și 3.

Peptidele de colagen

Colagenul este un precursor pentru frumusețea și sănătatea organismului. Cel mai frecvent colagen întâlnit este tipul 1, 2 și 3. Aceste trei tipuri de colagen se găsesc adesea în suplimentele alimentare.

Aceste peptide ​​pot fi absorbite în organism dacă introduceți în dietă următoarele alimente:

 • peștele gras cu piele
 • stridiile
 • carnea de vită

O modalitate bună de a suplimenta aportul de colagen este prin vitamine.

Colagenul de tip 1

Cel mai prezent tip de colagen din organism este colagenul de tip 1. Dacă scopul tău este a-ți menține frumusețea părului, a unghiilor sau a pielii, colagenul de tip 1 te poate ajuta. Acesta este răspândit în țesuturile conjunctive iar o scădere a acestuia poate provoca lăsarea pielii, unghii fragile și rărirea părului. Colagenul de tip 1 este vital și pentru tendoane, organe și oase. Din păcate, colagenul tinde să scadă după vârsta de 25 de ani, așa că ar trebui să fie o componentă vitală în dieta dumneavoastră dacă doriți să vă mențineți sănătatea și starea de bine pe măsură ce înaintați în vârstă.

Efectele benefice ale colagenului de tip 1 și 3 asupra organismului:

 • diminuează liniile fine de pe față
 • minimizează ridurile
 • susține elasticitatea pielii
 • menține sănătatea oaselor
 • regenerează unghiile slăbite și crăpate
 • încetinește căderea părului
 • îmbunătățește circulația în organism
 • promovează producția de glicină
 • crește hidratarea pielii
 • crește suplețea pielii

 

De ce am alege un supliment cu colagen?

Fibrele de colagen tind să se descompună și să nu se mai regenereze după ce ating o anumită vârstă. Cercetările indică faptul că producția de colagen este mult redusă până la vârsta de 40 de ani și, ulterior, scade până la vârsta de 60 de ani.

Aportul pe cale naturală a colagenului în organism nu poate satisface nevoile zilnice. Este posibil să creșteți aportul de colagen prin dietă însă unele persoane consideră că un consum ridicat de carne nu este soluția potrivită. Cu toate acestea, obținerea unui aport de colagen prin suplimente alimentare pe bază de oase de pește este soluția viabilă. Aportul de colagen prin suplimente este cea mai bună modalitate de a avea o dietă bogată în colagen, mai ales dacă doriți să păstrați frumusețea pielii, părului și a unghiilor.

Concluzii

Colagenul este esențial atât pentru o bună stare de sănătate cât și pentru un aspect vibrant al unghiilor, părului și pielii. Colagenul ajută nu doar la nivel estetic ci este și un promotor al sănătății la nivelul părților corpului care trebuie să funcționeze perfect, cum ar fi tendoanele și mușchii. Unghiile sănătoase indică faptul că aveți rezerve suficiente de colagen în corp. Așadar, dacă sunteți în căutarea tipului de colagen cel mai potrivit pentru unghii, colagenul de tip 1 este soluția!