Reteta pentru toata familia: paste cu carne

27
60898

Buna, dragile mele! Astazi gatim tot ceva simplu si bun, numai bun pentru serile in care toata familia se asaza la masa: paste cu carne!

Paste cu carne – ingrediente necesare

  • Paste
  • Carne tocata (porc si vita, ~1kg)
  • Ceapa alba si rosie
  • Usturoi
  • Bulion (~300g)

paste-cu-carne

Mod de preparare

Tocam ceapa cat mai marunt si o calim la foc mic intr-o tigaie cu 100ml de ulei de floarea soarelui, putina sare si o cana cu apa. Intre timp, punem pastele la fiert cu un pic de sare.

Urmatorul pas este fierberea carnii tocate, care trebuie sa stea la flacara mica timp 30 de minute. Dupa ce am calit ceapa, adaugam peste ea carnea fiarta (stoarsa de apa) si amestecam. Acest amestec trebuie sa stea la foc mic timp de 15 minute, dupa care adaugam si bulionul si 4 catei de usturoi taiati, pentru un gust supeeer bun!

Peste pastele fierte, adaugam compozitia rezultata siiii… Pofta mare! 🙂

nicoleta-luciu-paste-cu-carne-blog

27 COMENTARII

  1. Buna nocoleta…interesanta reteta ta…multa ceapa…mult usturoi…carnea fiarta si apoi amestecata cu ceaoa calita…interesant…da cand ai fiert pasta mai dat gata…eu stiu ca atunci cand apa fierbe se pune sare ca sa se ririce temperatura apei…si pastele sa fie sarate…dupa care se pun pastele si se lasa la fiert timpu care e scris pe pachetul de pasta…dar daca la sfarsit o ieshit bun…atunci pare sa fie ok si modul tau de a gati…te pup imi esti foarte simpatik si am sa te urmaresc incontinuare…pupici si la prichindei tai ??

    • aplica pe cosuri o crema de fata amestecata cu aspirina zdrobita ori bicarbonat de sodiu,pur si simplu ia putina crema si amesteca cu aspirina zdrobita marunt-marunt ( cu o lingura ori un cutit) ..ajuta foarte bine ! ia 3-4 aspirine la o jumate de lingurita de crema,aplica pe cosuri ..dar asa sa fie acoperite complet si din abundenta si lasa sa se usuce,trebuie sa fie ca o crusta ,lasa cit poti tu de mult,peste noapte daca poti , cu timpul vei vedea ca acele cosuri nenorocite vor disparea fara probleme

  2. Nicoleta, te incerci la ceva ce nu te pricepi. Toate ingredientele sunt nesanatoase. Pasta integrala ar trebui folosit iar sosul de rosii de la soacra-ta ar fi fost probabil mai sanatosa decat pureul de rosii folosite aici ( presupun tu nu faci sos de rosie de acasa). Carnea tocata nu este sanatoasa, citeste nouile recomandari date de Organizatia Modniala de Sanatate. Carnea tocata este considerat procesat ca atare poate duce la cancer.

    Intrucat tu nu ai zis ca aceasta reteta este sanatoasa merge si asa.

    • Andreea, nu sunt un bucatar profesionist, asa ca imi recunosc stangaciile, acolo unde exista. 🙂 Gatesc acasa, pentru ai mei, pentru familie… si impart cu voi ceea ce are succes, suces masurat prin farfuriile care se-ntorc goaaale in masina de spalat vase! 🙂 Te mai astept pe blog!

  3. Am observat că toate criticile răutăcioase se aglomerează în mesaje pline de greşeli gramaticale, stilistice şi de punctuaţie! Mă întreb: cum poţi să judeci pe cineva şi, mai ales s-o faci „mahalagiceşte”, atâta timp cât nici tu însuţi/însăţi nu eşti perfect/ă?!! Nicoleta e o persoană cu mult bun simţ, deducem asta din răspunsurile inteligente cu care vine la mesajele veninoase. Asta o ridică cu mult deasupra tuturor celor care, probabil, sunt certaţi cu gramatica sau cu cartea, în general. Cu tot respectul… 🙂