Buna, dragile mele! Astazi gatim tot ceva simplu si bun, numai bun pentru serile in care toata familia se asaza la masa: paste cu carne!
Paste cu carne – ingrediente necesare
- Paste
- Carne tocata (porc si vita, ~1kg)
- Ceapa alba si rosie
- Usturoi
- Bulion (~300g)
Mod de preparare
Tocam ceapa cat mai marunt si o calim la foc mic intr-o tigaie cu 100ml de ulei de floarea soarelui, putina sare si o cana cu apa. Intre timp, punem pastele la fiert cu un pic de sare.
Urmatorul pas este fierberea carnii tocate, care trebuie sa stea la flacara mica timp 30 de minute. Dupa ce am calit ceapa, adaugam peste ea carnea fiarta (stoarsa de apa) si amestecam. Acest amestec trebuie sa stea la foc mic timp de 15 minute, dupa care adaugam si bulionul si 4 catei de usturoi taiati, pentru un gust supeeer bun!
Peste pastele fierte, adaugam compozitia rezultata siiii… Pofta mare! 🙂
Foarte frumos .esti o mama deosebita .felicitari
Mulțumesc, Ioana! 🙂 Te mai aștept pe blog!
Total gresit! Citeste pe pachet modul de fierbere al pastelor!
Bafta pe data viitoare !
Bună, Mihaela! 🙂 Gustul final a fost bun, dar nu ne dăm în lături nici de la critici și sfaturi. Cred că așa fierbem majoritatea pastele, poate ne spui tu unde greșim? 🙂
corect pastele se pun in apa fiarta cu sare si ulei iar carnea se caleste cu ceapa cala musaca si pe urma se pune cite un pic de apa si mirodenii cimbru , busuioc dupa gust
Buuune, le mancam si noi in casa??????
mmm, ce simpla si buna e reteta , multumesc Nicoleta , succes! te urmaresc cu drag !
Yami yami ce poftă ne ai facut …pt diseară ne ai dat inspirație ???
!!!
Mă bucur mult dacă v-am inspirat, știu cum e când ești în pană de idei și nu știi ce să gătești. 🙂 Poftă mare tuturor!
Buna nocoleta…interesanta reteta ta…multa ceapa…mult usturoi…carnea fiarta si apoi amestecata cu ceaoa calita…interesant…da cand ai fiert pasta mai dat gata…eu stiu ca atunci cand apa fierbe se pune sare ca sa se ririce temperatura apei…si pastele sa fie sarate…dupa care se pun pastele si se lasa la fiert timpu care e scris pe pachetul de pasta…dar daca la sfarsit o ieshit bun…atunci pare sa fie ok si modul tau de a gati…te pup imi esti foarte simpatik si am sa te urmaresc incontinuare…pupici si la prichindei tai ??
E foarte bune asa le fac si eu copiilor mei .Nico te rog frumos zimi si mie ce iei tu pentru cosuri ca nu stiu cu ce sa ma mai dau sa scap de ele te pup??
aplica pe cosuri o crema de fata amestecata cu aspirina zdrobita ori bicarbonat de sodiu,pur si simplu ia putina crema si amesteca cu aspirina zdrobita marunt-marunt ( cu o lingura ori un cutit) ..ajuta foarte bine ! ia 3-4 aspirine la o jumate de lingurita de crema,aplica pe cosuri ..dar asa sa fie acoperite complet si din abundenta si lasa sa se usuce,trebuie sa fie ca o crusta ,lasa cit poti tu de mult,peste noapte daca poti , cu timpul vei vedea ca acele cosuri nenorocite vor disparea fara probleme
Sunt foarte bune asa le fac si eu copiilor mei .Nico te rog frumos zimi si mie ce iei tu pentru cosuri ca nu stiu cu ce sa ma mai dau sa scap de ele te pup??
Bună, Andreea! 🙂 Pregătim un material și despre asta cât mai curând!
Astept raspuns???
super reteta bv NICOOOO!!!!!!!!!!!
Delicios, mai pti adauga patrunjel sau marar la final :)))
Ma bucur de cand ai blogul. As dori tratamentele naturale. Ma refer la masti s.a. m.d. pup.
Felicitări pentru tot ceea ce faci, Nicoleta! Mult succes şi putere de muncă în continuare! ??
Buna Nico……n primul rand felicitari pt micuti tai esti o mama deosebita spor la treaba si asteptam cat mai multe filmulete … mult succes in continuare?? …
Nicoleta, te incerci la ceva ce nu te pricepi. Toate ingredientele sunt nesanatoase. Pasta integrala ar trebui folosit iar sosul de rosii de la soacra-ta ar fi fost probabil mai sanatosa decat pureul de rosii folosite aici ( presupun tu nu faci sos de rosie de acasa). Carnea tocata nu este sanatoasa, citeste nouile recomandari date de Organizatia Modniala de Sanatate. Carnea tocata este considerat procesat ca atare poate duce la cancer.
Intrucat tu nu ai zis ca aceasta reteta este sanatoasa merge si asa.
Nu fiti rautaciosi, in bucatarie totul e permis!
poate ai alte talente, dar in bucatarie cu siguranta nu:) pari stangace, dar rau de tot, totul e tras de par…iar reteta, aproape de dezastru.
Andreea, nu sunt un bucatar profesionist, asa ca imi recunosc stangaciile, acolo unde exista. 🙂 Gatesc acasa, pentru ai mei, pentru familie… si impart cu voi ceea ce are succes, suces masurat prin farfuriile care se-ntorc goaaale in masina de spalat vase! 🙂 Te mai astept pe blog!
era mai bine de fierbeai carnea prima apoi cu apa pe care ai scurs-o de la carne fierbeai pastele…
Am observat că toate criticile răutăcioase se aglomerează în mesaje pline de greşeli gramaticale, stilistice şi de punctuaţie! Mă întreb: cum poţi să judeci pe cineva şi, mai ales s-o faci „mahalagiceşte”, atâta timp cât nici tu însuţi/însăţi nu eşti perfect/ă?!! Nicoleta e o persoană cu mult bun simţ, deducem asta din răspunsurile inteligente cu care vine la mesajele veninoase. Asta o ridică cu mult deasupra tuturor celor care, probabil, sunt certaţi cu gramatica sau cu cartea, în general. Cu tot respectul… 🙂
Am o curiozitate…de ce ai folosit apa plata si nu apa de la robinet? 😀 Arata super rezultatul final oricum, bv!