Retetea rapida: ciorba de pasare cu legume

Dragi mamici si gospodine, e luni si vreau sa va urez o saptamana cat mai usoara si mai frumoasa. Si vreau sa contribui la asta scutindu-va de vesnica intrebare „Sapamana asta ce mai gatesc?”. 🙂 Iti spun eu ce: ciorba de pasare cu legume. Ideala pentru masa de pranz, gustoasa, sanatoasa si hranitoare. Si bonus: foarte usor de preparat! Iata reteta:

Ciorba de pasare cu legume – Ingrediente

  • carne: poti alege ce carne preferi tu si familia ta, eu am optat pentru o combinatie de rata si cocos.
  • telina
  • radacina de patrunjel
  • 5 morcovi
  • 3 ardei: rosu, verde, kapa
  • praz
  • ceapa rosie si alba

Mod de preparare ciorba de pasare cu legume

  1. Punem carnea la fiert, la foc mic (dupa ce o spalam bine-bine in prealabil). Eu am lasat-o intreaga, insa o poti taia si in bucatele mai mici, in functie de tipul de carne pe care l-ai ales. 🙂
  2. In timp ce se fierbe carnea, tocam toate legumele marunt (ceapa o lasam la final, ca sa nu plangem pe tot parcursul prepararii! 🙂 )
  3. Adaugam legumele tocate peste carnea fiarta si le mai lasam la fiert, impreuna, 30 de minute.
  4. Scoatem carnea si lasam doar legumele in oala. Acum putem acri ciorbita cu ce ne place: bors, zeama de lamaie sau varza, otet… si condimentam cu sare, dupa gust.
  5. Adaugam patrunjel si verdeata deasupra, pentru aroma. Delicios!

Acum, putem servi ciorbita ori doar cu legume, ori cu carnita pe care o adaugam in castron.

reteta-ciorba-de-pasare-cu-legume-nicoleta-luciu

Ce zici? Gatesti o ciorbita de legume pentru familia ta saptamana aceasta?
By Nicoleta

4 Comments

Lasă un răspuns

Related Posts

  • 48 de ore in Brasov

  • Ce sa mananci ca sa scapi de celulita

  • Ce poti sa faci cu… un cartof?!

  • Decolorant NATURAL pentru par. Sau cum sa te decolorezi fara sa-ti distrugi parul!