Ce orase sa vizitezi din Romania?

0
564

Datorita intrarii in Uniunea Europeana, circulatia intre tari este libera. Din acest motiv, din ce in ce mai multi romani prefera sa isi petreaca vacantele in strainatate.
Totusi, multi turisti considera ca vacantele in strainatate sunt mult mai ieftine, insa nu iau in calcul si comisionul de la schimbul valutar sau costurile pentru transport. Noi va recomandam sa vizitati mai intai zonele culturale si istorice din Romania. Pentru a descoperi mai multe destinatii de vacanta citeste mai multe aici.

Brasov

Multi turisti adora Brasovul. Este un oras cu un aer medieval, dar si cochet in acelasi timp. Puteti vizita aici Biserica Neagra din centrul orasului, dar si diferite muzee. In cazul in care vreti sa faceti drumetii, dealul Tampa este foarte aproape de oras, iar de aici puteti sa priviti intreaga panorama a Brasovului.
Ati putea realiza fotografii superbe pentru social media pe Strada Sforii, fiind cea mai cunoscuta strada din orasul Brasov. Noi va recomandam sa inchiriati un AirBnb in apropierea centrului, pentru a va bucura de toate locatiile care sunt aici, indiferent daca este vorba despre muzee, biserici sau chiar restaurante si cafenele.

Bistrita

Orasul Bistrita a atras multi turisti datorita stilului arhitectural. Puteti gasii edificii care imbina stilul gotic cu stilul renascentist, dar si modern. Zona nu este la fel de populara precum alte orase din Transilvania, ceea ce poate fi un avantaj. Cu siguranta nu veti fi deranjat atunci cand incercati sa fotografiati diferite cladiri sau cand realizati poze de grup sau selfieuri.
Atmosfera intima a orasului este perfecta pentru un concediu in cuplu. Noi va recomandam sa va cazati in complexul Poiana Zanelor. De aici veti avea acces la mai multe zone ale judetului cum ar fi Parcul Muntii Rodnei sau Sangeorz – Bai. De altfel, complexul dispune de anumite servicii cum ar fi: piscina, jacuzzi, teren de sport sau sala fitness, iar preturile sunt accesibile pentru toata lumea.

Bucuresti

In cazul in care locuiti in provincie, ati putea sa petreceti o saptamana in Bucuresti. Orasul dispune de numeroase locuri de relaxare, printre care se numara Threme. De altfel, puteti sa va inchiriati atat un AirBnB cat si o camera in hotelul Marriott, unde va veti putea bucura de privelistea pe care Casa Poporului o ofera.
Va veti putea plimba pe Calea Victoriei sau sa va petreceti seara in centrul vechi al orasului. Totusi, in functie de locatie, preturile variaza.

Cluj – Napoca

Cu siguranta va va face placere sa vizitati orasul Cluj – Napoca, pozitionat in inima Ardealului. De altfel, in anumite momente ale anului, puteti chiar sa participati la diferite festivaluri muzicale, cum ar fi Jazz in the Park, Untold sau Electric Castle.
In cazul in care nu sunteti mare fan al muzicii electronice, noi va recomandam sa vizitati orasul primavara sau toamna. Atat centrul orasului, cat si strada Horea arata minunat in orice anotimp.
Ati putea chiar sa vizitati parcul Cetatuia pentru a va bucura de privelistea orasului. Daca obtati sa va petreceti concediul aici, noi va sugeram sa va cazati la hotelurile sau pensiunile din oras. In cazul in care stati aici pentru o scurta durata de timp, ati putea inchiria si un AirBnB.