Am facut prima pasca raw vegan, incerci si tu?

0
6034

Bunaaa, dragile mele! Pentru ca suntem in perioada Sarbatorilor de Paste si pentru ca tendinta raw-vegan in alimentatie prinde din ce in ce mai mult avant, astazi o sa impartasesc cu voi o reteta de pasca raw vegan.

Mademoiselle Coco (Anca Alungulesei) m-a introdus in reteta si m-a pus la treaba, dar credeti-ma ca gustul final a meritat tot efortul. Care efort e redus la minimum, daca ma intrebi pe mine si daca facem o comparatie cu felul in care se prepara pasca traditionala, la cuptor.

Asadar, pentru ca vorbim despre raw vegan, nu folosim nici lapte, nici oua si nici zahar. Te-ntrebi cum e posibil? Te asigur ca e delicios, iar fotografia de mai jos sta marturie ca e si posibil:

 

pasca-raw-vegan

Yum! Sa trecem la treaba!

Ingrediente pentru pasca raw vegan

Pentru aluat

  • fulgi de ovaz
  • nuci si migdale hidratate
  • gem din curmale si smochine
  • ulei de cocos, scortisoara, turmeric

Pentru crema

  • caju hidratat
  • lapte de caju
  • fulgi de drojdie inactiva
  • zeama de portocale si lamaie
  • stafide

Mod de preparare pasca raw vegan

mademoiselle-coco

Prepararea aluatului

  1. Trece fulgii de ovaz prin blender, pentru a obtine faina.
  2. Nucile si migdalele se dau prin blender.
  3. Amestecam faina din fulgi de ovaz cu nucile si migdalele, peste care adaugam gemul din curmale si smochine si… framantam!
  4. Adaugam, dupa gust: ulei de cocos, scortisoara, turmeric.

Prepararea cremei

  1. Punem in blender caju hidratat, lapte de caju, fulgi de drojdie inactiva, zeama de portocale si zeama de lamaie si sare neiodata.
  2. Dupa ce le scoatem din blender, adaugam stafidele si amestecam.

Ultimii pasi:

  1. Intindem aluatul intr-o tava, peste care adaugam crema obtinuta si… decoram (cu stafide, impletituri de aluat).
  2. Lasam pasca la frigider o ora jumatate (aproximativ doua ore) si…

pasca-raw-vegan1

Voila! S-avem pofta!