Unele zile merg pur si simplu… prost

4
6287

Uneori, toate merg pe dos. Pur si simplu. Dimineata ramai fara cafea, te urci in masina si nu porneste, mecanicul e fix astazi in concediu, un copil incepe sa planga, altul e putin cam palid si trebuie sa mergi urgent cu el la spital.

Exista astfel de zile cand toate merg pe dos si se aduna una dupa alta, iar tu nu-ti doresti decat ca ziua sa se termine mai repede si sa ai parte de cateva ore doar pentru tine, in care sa te… relaxezi.

Cum faci sa te destresezi?

E greu. Daca esti o fire activa si plina de energie, agitata si hands-on mereu, e greu sa lasi stresul deoparte. Sfatul clasic cu respira adanc, o sa treaca si asta este inutil. Asa ca, eu iti spun ce fac sa ma destresez: le rezolv pe toate si pun stop!

Cand toate-ti stau pe cap, e imposibil sa te relaxezi. Asa ca, a lua o pauza de la probleme nu e o solutie. Efectul e pe dos, gradul de stres se tripleaza atunci cand nu faci nimic pentru a rezolva ce e urgent de rezolvat. Asa ca, da-i inainte cu tupeu, rezolva-le pe toate, repara masina la alt mecanic, impaca copilul nr. 1, du la spital copilul nr. 2 si… pune stop!

Cand toata lumea e fericita si impacata, cand toate-s la locul lor, la final de zi, rezerva-ti o ora doar pentru tine. Ce sa faci? Iti spun eu ce:

Ingrediente pentru o baie relaxanta!

baie-relaxanta-nicoleta-luciu

Ai nevoie de patru ingrediente minune:

  1. musetel
  2. levantica
  3. flori de hamei
  4. tataneasa

Pune-le pe toate intr-un saculet, umple cada din baie cu apa calda, si arunca saculetul in ea! Ingredientul numarul 5 este optional, dar ajuta: petale de trandafir! Arunca-le in cada si apoi bucura-te de o baie relaxanta, un ritual de frumusete si anti-anxietate care functioneaza de minune chiar si atunci cand ai avut cea mai proasta zi! Vei dormi ca un bebelus, iar a doua zi vei fi odihnita si plina de viata.

Sfat: ai grija ca apa din cada sa nu fie prea fierbinte! Las-o sa se raceasca pana la temperatura pe care o suporti si care iti este confortabila. Temperatura prea ridicata va avea exact efectul opus: te va obosi si te va molesi si mai rau!

E o metoda infailibila. Functioneaza mereu, te asigur!

 

4 COMENTARII

  1. Pot confirma ca este un om frumos,o tipa solara pe care nu a modificat-o faima.O stiu din 2000 si mereu a fost o prietena draga,desi ca jurnalist am interactionat cu multi oameni,ea ramane in topul preferintelor pentru sinceritate,tenacitate si dragoste de oameni!